Peugeot Instinct câștigă primul premiu în categoria Concept-car AWARDS Innovation 2017

O viziune inspirată a vehiculului autonom de mâine, Peugeot Instinct câștigă Premiul de Inovare 2017 în categoria de mașini concept. Previzualizat la Mobile World Congress din Barcelona, ​​mașina de prezentare a leului este capabilă să se mute singură, oferind un nivel ridicat de conectivitate, dar vă permite de asemenea să vă bucurați de condus.

Cu un motor hibrid reîncărcabil de 300 CP, combinat cu o transmisie pe patru roți, această unitate de vânătoare are șicane de linii, laturi curbate și un acoperiș glazurat. Grilele luminoase, retractabile și spoilerul spate activ modifică aerodinamica, în funcție de ritmul și stilul de conducere adoptat.

Conceptul Instinct oferă două configurații pilot automat (Sharp sau Soft) și două manuale (Relax sau Boost). În condusul autonom, volanul și maneta se retrag, în timp ce cele patru scaune se înclină pentru a optimiza spațiul de locuit. Iluminarea și izolarea fonică se adaptează, de asemenea, în funcție de modul de funcționare ales. Accesul la bord este facilitat de ușile anti-deschidere și de cabină, denumit Responsive i-Cockpit, combinând armonios diferite materiale, cum ar fi țesăturile, aluminiu sau betonul pentru podea. Plasa 3D, care acopera scaunele, se potriveste perfect cu forma corpului pentru a asigura confort si suport.

Datorită platformei sale I.o.T (Internet of Things), conceptul Instinct își modifică setările, în funcție de nevoile dvs. și vă anticipează dorințele înainte de a avea loc la bord. Pentru aceasta, Peugeot a stabilit un parteneriat cu Samsung pentru a-și exploata platforma Samsung Artik Cloud, capabilă să agregeze datele înregistrate în ceas, telefonul smartphone sau toate obiectele conectate ale casei dvs. (ușă de garaj …). Aceste informații sunt apoi prelucrate în mod continuu de o companie de date științifice, care poate determina cu exactitate așteptările conducătorului auto.