Rolls-Royce se află pe o suprafață caldă. Marca britanică a înregistrat cel de-al doilea trimestru cel mai mare vânzări în istoria sa de 113 ani, cu un volum de 4.011 de vehicule în 2016. Phantom-ul său de ultimă generație va intra în vânzare la începutul anului 2018 și se ocupă deja de o versiune full-electrică sedan. În 2019, Rolls-Royce va dezvălui primul său SUV, luând marca într-un sector care a amplificat vânzările rivale ale Bentley la noi înălțimi. Peter Schwarzenbauer, membru al consiliului de administrație al BMW responsabil de Rolls-Royce, are sarcina de a se asigura că producătorul de automobile păstrează ritmul cu cele mai mari tendințe ale industriei, fără a-și sacrifica valorile tradiționale. El a discutat viitorul companiei cu editorul și editorul asociat Automotive News Europe, Luca Ciferri și corespondentul Nick Gibbs.

Phantom este sedanul tău pilot, dar primul tău SUV va veni în curând. Care model va sta pe partea de sus a gamei dvs.?

Phantomul va fi întotdeauna punctul culminant al Rolls-Royce în timp ce [SUV] are un caracter diferit. Este ca și cum ați compara seria BMW 7 cu noul X7 [SUV mare]. Ele au un caracter complet diferit pentru a se potrivi diverselor gusturi ale consumatorilor. Unii oameni spun că nu-i plac sedanele deoarece doresc o poziție mai înaltă, dar încă mai au o posibilitate de lux cu X7. Aceeași filozofie va fi transferată Rolls-Royce.

Fantoma a crescut în preț. Este așa că SUV-ul poate sta sub el?

Este prea devreme să vorbim despre preț, dar Phantom-ul este la vârful gama noastră, astfel încât să puteți transfera cu ușurință prețul [pentru SUV].

Deoarece proprietarii Rolls-Royce acordă o mare valoare intimității, atunci când un proprietar al Rolls-Royce va putea să cumpere un model autonom de nivel 5, care nu mai necesită șofer?

Nivelul 5 este încă la câțiva ani, și chiar și atunci, va dura mult timp înainte de ao vedea pe o scară mai largă. Lucrăm din greu pentru ca tehnologia să fie gata până în 2021, dar viteza de lansare și modelele pe care le va lansa este total deschisă. Probabil că va dura 10 până la 15 ani înainte de a avea mașini robot.

BMW iNext nu va fi nivelul 4?

Lansăm cu nivelul 3, dar din punct de vedere tehnologic am putea să facem nivelul 4 la 5. Nu credem că lumea va fi pregătită pentru o lansare mare [a tehnologiei de nivel 4 sau 5] în 2021. Dar capacitatea noastră este gata.

Simțiți apetitul între cumpărătorii Rolls-Royce pentru o mașină electrică?

 

Avem tot mai multe întrebări despre acest lucru de la proprietarii Rolls-Royce. Acum, când am prezentat Phantom-ul, mulți clienți se întreabă: Când ne putem aștepta la o versiune electrică? Lucrăm în cadrul Rolls-Royce pe electrificare, dar nu va veni anul viitor. Va dura ceva timp. Dar nu există nicio îndoială în mintea mea că veți vedea un Rolls-Royce electric.

Ce gama ar aștepta un client Rolls-Royce de la un EV?

Fiecare client spune același lucru: de la 500 la 600 de kilometri.

Ar putea fi încorporat un sistem de transmisie electrică în noua platformă de aluminiu Rolls-Royce?

Nu, va trebui să o dezvoltăm diferit. Avantajul comparativ cu un Mini, totuși, este că într-un Rolls-Royce există spațiu. Din punct de vedere tehnic, este un pic mai ușor decât într-un Mini.

Are nevoie de o altă platformă?

Da. Nu trebuie să dezvoltăm o arhitectură complet nouă, dar trebuie să facem o adaptare majoră.

Ar trebui ca un Phantom electric să arate diferit de un Phantom standard?

În prezent, adresăm o mulțime de clienți acestei întrebări. Opinia mea este că oamenii doresc să arate că este diferit, dar câteodată sunteți surprinsi. Și poate, în 2030, va deveni atât de obișnuit să conduci o mașină electrică [nu va mai fi nevoie să o faci să pară foarte diferită]

Vrei să omori grila într-un Rolls Royce electric?

Nu cred că o să ucidem grila. Acestea fiind spuse, probabil vor arăta diferit. Puteți avea un design foarte interesant pentru mașinile electrice și am arătat-o în mini-ul electric. Cred că arată extrem de elegant. Sunt convins că echipa noastră de design va găsi o soluție excelentă.

Noua platformă de aluminiu va fi disponibilă pentru toate noile Rolls-Royces. Poate fi folosit si de BMW?

Nu, este o pură platformă Rolls-Royce.