Salonul auto de la geneva de anul aceste a sosit in martie gata de actiune… cu Bugatti Chiro Sport, Aston Martin Valkyrie AMR Pro, McLaren Senna GTR, Toyota GR Supra si Lamborghini Hurcan Performante Spyder.

Modelul de curse Valkyrie AMR Pro va fi produs in doar 25 de exemplare (deja vandute) si este acum echipat cu un tren de rulare hibrid, ce cuprinde acelasi propulsor V12 de pe Valkyrie, insa ajutat de electricitate pentru a produce peste 1100 CP. Greutatea ramane sub 1000 kg, iar AMR Pro este capabil de peste 362 km/h, in ciuda parchetului aerodinamic ultraextins! McLaren a adus urmasul spiritual al faimosului McLaren F1 GTR, deocamdata sub forma de concept, pe numele sau Senna GTR. Cele 75 de exemplare, toate doar pentru circuite, au peste 825CP si un pachet aero capabil sa creeze a apasare de o tona, iar modificarile il fac cel mai rapid McLaren din istorie, in afara monoposturilor F1, la pretul „modic” de „doar” 1 milion de lire sterline.


Sa revenim pe pamant
Noul Bugatti Chiron nu aduce cu sine modificari ale puterii, dar schimbarile de ordin tehnic vor face noua versiune mai rapida pe viraje. Iar doar un pic mai jos de stratosfera modelelor supersport, am regasit la Geneva noile Lamborghini Huracan Performance Spyder si Toyota GR Supra Racing COncept. Primul e tot ce are bun Lamborghini Huracan, acum fara acoperis, iar al doilea marcheaza intoarcerea – deocamdata, ca prototip – a iubitului apelativ Supra, la care Toyota a renuntat in 2002.