Eveniment de marca in lumea moto, reintrarea marcilor Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio si Vespa pe piata din Romania a fost sarbatorita cu entuziasm.
Numarul 1 in Europa ca volum al vanzarailor de motociclete si pe locul 3 in lume , grupul Piaggio a inchis operatiunea din Romania cu niste ani in urma. Dupa o pauza lunga, prea lunga pentru pasionatii marcilor din cadrul grupului, operatiunea Piaggio a repornit in tata noastra.
Sa fi contribuit oare la aceasta decizie faptul ca vanzarile de motociclete noi au explodat in 2017, cu peste 30% la capacitatile cilindrice medie si mare, sau faptul ca numele cele mai importante din paleta grupului nu puteau lipsi intr-una dintre tarile Uniunii Europene?
Greu de spus, dar cert este faptul ca Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio si Vespa au gasit o casa in Romania, iar modele care au facut istorie pot fi vazut din nou.
Noul Magazin din Bucuresti a fost inaugurat in prezenta lui Marco Giungi, ambasadorul Italiei in Romania, si a unor persoane din conducerea grupului Piaggio.


Vedetele spectacolului
Performantele modelelor Aprilia, caracteristicele tehnice unice ale triciclului Piaggio MP3, caracterul inovator al motocicletelor Moto Gyzzi, pentru care firma este unanim recunoscuta, originalitatea si personalitatea scuterelor Vespa, toate pot fi admirate si -de ce nu?- testele din nou in tara noastra.
Piaggio are sanse sa polarizeze atentia celor care vor sa scape de problemele create de traficul din orasele mari, dar nu vor sa-si asume riscurile folosirii unei motociclete, oferindu-le gama MP3, modele disponibile in mai multe variante de motorizare, aceasta fiind singurul triciclu care poate fi condus cu carnet de conducere categoria B.
Aprilia este reprezentata de modele de diferite capacitati cilindrice, de la splendidul RS4 124, motocicleta pentru incepatori, urmasul legendarului RS125 in doi timpi, care a produs campioni mondiali, pana la Tuono V4 1100, ce are performantele de top.
Moto Guzzi, cel mai vechi producator european in activitate, cu prima motocicleta lansata in 1921, le ofera nostalgicilor o paleta larga de modele clasice si retro.
Ca o completare o ofertei generoase, Vespa imbogateste paleta de modele prezente prin cateva scutere emblematice, GTS, Sei Giorni si 946 RED, care reprezinta mult mai mult decat o familie de scutere, transmitand sentimente, traditie si un stil de viata.